Laatste Nieuws Wat is Nul Kelvin? Theorie De Onderzoekers Radio
Hunebedmuziek Uitverkoop

Contact

Links

Reacties GBO

WAT IS NUL KELVIN?

Researchteam Nul Kelvin (afgekort als RNK) is voortgekomen uit een initiatief van Stichting Componisten van Overbodige Muziek en opgericht voor het deskundig onderzoeken, oprekken en/of doorbreken van muzikale grenzen. De smaakgrens, de genre-grens, de modegrens, ja zelfs de humorgrens.

In het kader van dit onderzoek bevindt zich de muzieksoort "electronic raga" in volle ontwikkeling.

Maar het RNK gaat verder dan dat. Veel verder. Zo lopen er bijvoorbeeld een onderzoek naar de kruisverbanden tussen taal en muziek zoals te vinden in het werk van Neerlands muzikaalste schrijver Godfried Bomans (hiervoor is een samenwerkingsverband opgezet met de Godfried Bomans Orde ). En zo is het RNK druk bezig met het muzikaal inventariseren van de oer-bronnen van de Nederlandse muziek, de zogenaamde hunebedden (zie ook Laatste Nieuws en Hunebedmuziek).


RNK-hond Hesse wordt na bewatering van hunebed D XVII ernstig berispt

Meer over de gedachtenwereld achter het RNK en de naam Nul Kelvin op de pagina Theorie.

Belangrijk is natuurlijk de presentatie van de opgegraven muzikale feiten. Deze vindt plaats via de VPRO-radio (Café Sonore, zie Radio) en de websites van COMlab. Maar minstens zo belangrijk zijn de speciale Nul Kelvin-lezingen en -concerten (zie de pagina Uitverkoop). Een aantal door het RNK geformuleerde vragen (zie voornoemde Theorie) springt gedurende deze happenings tomeloos naar voren. Wanneer u nieuwsgierig bent naar de antwoorden, kunt u het beste een RNK-optreden bezoeken danwel boeken. Wij zijn er namelijk ook voor u!

Laatste Nieuws Wat is Nul Kelvin? Theorie De Onderzoekers Radio
Hunebedmuziek Uitverkoop

Contact

Links

Reacties GBO

Begin bij het begin. Zin, geen zin, onzin: Nul Kelvin.